20-09-2017

01 OKT 2017: Opendeurendag Molenkamp!

 

Tekst: De Week van Borne, Diana Maatjes
Foto: archief

De voorbereiding van de Opendeurendag op bedrijventerrein Molenkamp in Borne is in volle gang. Zondagmiddag 1 oktober belooft een groots spektakel te worden. Onder het motto ‘kijk, hap en stap’ zetten de ondernemers de deuren open en zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud.

De teller van het aantal deelnemende bedrijven staat inmiddels op 76. Vier jaar geleden werd de laatste Opendeurendag georganiseerd, destijds waren er 65 deelnemers. “We hebben nu dus al meer bedrijven die meedoen dan de vorige keer, en nog altijd kunnen bedrijven zich aanmelden”, vertellen Gert ter Brugge en Jessica Konink. Samen met medeondernemers Huub Ellenbroek, Martin Bosch, Dianna Beune, Arno ten Voorde en dorpsmanager Ellen Bijsterbosch organiseren zij deze Opendeurendag.

Ze vertellen enthousiast over alle plannen. “De ondernemers zetten de deuren open en bij een aantal bedrijven zijn er ludieke activiteiten waaraan de bezoekers kunnen deelnemen. Er zijn zeven horecazaken aanwezig, dus er is volop eten en drinken. Bovendien zijn er een wijn- en een koffieproeverij.”

Er zijn diverse dansoptredens, en ook treden een band, een koor en een zangduo op. De brandweer geeft een demonstratie en er is een kookworkshop bij Henzom Keukens. De Tamboerijn heeft een groot muziekevenement en er komt een fotohuisje waar mensen een strip foto’s van zichzelf kunnen maken. Natuurlijk heeft de organisatie ook aan de kleine bezoekers gedacht. “Er is van alles te doen voor kinderen. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: ze kunnen zich onder andere uitleven op de springkussens en ze mogen ponyrijden.”

Enkele deelnemende bedrijven zijn Bons & Evers, Oude Monnink Motoren en Ezendam. “Tijdens deze middag laten we als ondernemers in Borne zien dat dit dorp een goed klimaat heeft en dat we springlevend zijn”, stelt de organisatie. “Als ondernemers vertrouwen we op elkaar. Er is veel gaande op het industrieterrein en ook al hebben we soms verschillende belangen, we bundelen elkaar en zitten samen op één lijn.”

Bedrijven kunnen zich aanmelden voor deze Opendeurendag via deze link

 

Berichtgeving op Borne Boeit
 

 
Meer nieuws