30-06-2017

BBO organiseert afval-oplossing voor alle bedrijven

AFVALCOLLECTIEF VOOR ONDERNEMERS

 

Borne – Door een wetswijziging stopt per 1 januari 2018 de huidige manier van afvalinzameling voor bedrijven in Borne, Hertme en Zenderen. De gemeente Borne mag dit dan niet meer centraal verzorgen via Twente Milieu. De ondernemer moet vanaf 2018 dit zelf gaan oplossen.

 

De BBO heeft de handschoen opgepakt en ondersteunt de ondernemers van Borne en omgeving in deze kwestie (ook voor geen BBO-leden). Ze maken zich samen hard om de afvalinzameling goed en centraal geregeld te houden. De BBO heeft om die reden het afvalcollectief opgezet. Op www.bboborne.nl/afvalcollectief staat meer informatie en kunnen ondernemers zich alvast vrijblijvend inschrijven.

 

Het afvalcollectief wil allereerst de beste prijs-kwaliteitverhouding bereiken met één partij, zodat voorkomen wordt dat er straks een wildgroei aan verschillende containers en aanbieders in Borne en omgeving ontstaat! Want daarmee zou er ook onnodig veel vrachtverkeer door Borne ontstaan en met alle gevolgen voor de verkeersveiligheid.

 

De BBO en gemeente Borne verwachten een groot draagvlak vanuit alle ondernemers in Borne en omgeving. Uiteraard is elk bedrijf vanaf 2018 vrij in haar keuze, maar het afvalcollectief wil het voor iedere ondernemer - eenvoudig – zo voordelig en goed mogelijk regelen.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dorpsmanager Ellen Bijsterbosch, onder andere per mail op e.bijsterbosch@borne.nl

 

Foto © adobe stockfoto

 
Meer nieuws