29-03-2016

Jan Koehorst stopt als voorzitter Detail

 

Jan Koehorst stopt na bijna vier jaar als voorman van de sectie Detail van de BBO, omdat hij meer tijd wil vrijmaken voor zijn gezin en zijn zaak. “Ik kan me domweg niet langer voor de volle honderd procent inzetten als voorzitter. In die rol zit je echt overal bij. Misschien is het wel handig om zo’n functie op te splitsen en door twee man te laten uitvoeren. Dat is een gedachte die bij ons al enkele jaren speelt.”

Koehorst kijkt met plezier op zijn periode als voorzitter terug. “Het contact met de achterban is beter geworden en dat heeft er in geresulteerd dat we meer vrijwilligers hebben dan toen ik begon, al zijn er nog steeds niet genoeg. We hebben nieuwe activiteiten ontwikkeld zoals de ijsbaan en er twee extra koopzondagen bij gekregen. En we waren nauw betrokken bij het renoveren van het centrum.”

Minder prettig gevoel
Jan Koehorst legt zijn functie desondanks met een veel minder prettig gevoel neer dan Dick Ellenbroek. Kritisch: “Omdat ik me er ongerust over maak dat er nog geen opvolger is. Als ik nu niet stop, loop ik er over tien jaar nog. De klus is nog lang niet klaar en ik vind dat er binnen de club meer mensen hun steentje zouden moeten bijdragen dan nu het geval is. Meer dan de helft van de ondernemers vindt het wel best omdat een ander het wel doet. Maar iedereen moet zich goed realiseren dat het veel met de ondernemersvereniging te maken heeft dat het zo goed gaat in Borne. Ik ben er heilig van overtuigd dat iedereen het knetterhard gaat voelen als de BBO zou wegvallen. Dan heeft Borne een groot probleem.” (WP)

Foto en tekst: BorneBoeit

 
Meer nieuws