21-04-2016

Terugblik bedrijvenrondje op de fiets

Zo’n vijftig ondernemers van de sectie Bedrijven, deels met partners, bezochten donderdag 21 april 2016 op de fiets een drietal Bornse bedrijven, die ons versteld hebben laten staan over wat ze in huis hebben.

* Gebr. Ezendam

Bij de Gebr. Ezendam legden de broers Nico en Jan met Twentse nuchterheid en humor uit waar zij goed in zijn. Dat is veel: ze zijn thuis in drie takken: het leveren van melkrobots en de service daar omheen, de verkoop en ontwikkeling van tractoren en landbouwmechanisatievoertuigen en het leveren en ontwikkelen van allerhande speciale machines voor boomkwekerijen. Met name die laatste leveren ze wereldwijd. In het voormalig Multimate pand vergaapten de bezoekers zich aan de wonderlijke vindingrijkheid en de enorme omvang van sommige voertuigen. Nederland loopt dan ook voorop in de vooruitstrevendheid en innovatie op dit gebied.

* Humeca

Bij Humeca op de Oostermaat verbaasden de bezoekers zich over het vernuft, de inventiviteit en het unieke van de producten die ze wereldwijd leveren voor de behandeling van brandwond-patiënten waarvan de huid voor meer dan 50% derdegraads is verbrand. “Als hier ’s avond licht brandt en wordt gewerkt is de kans groot dat ergens ter wereld een ramp is gebeurd”, vertelt Operational manager Monique Broer. Alles draait er om het leveren van uitrusting en materialen voor het vergroten van het oppervlak gezonde huid. Dit gebeurt door de gezonde huid af te schrapen en met kleine, door Humeca samengestelde apparatuur, te vergroten. Dit gebeurt op door Humeca ontwikkelde disposables waarop dat stukje huid wordt gelegd en vervolgens met die apparatuur handmatig tot negen maal vergroot. Daarbij ontvouwt de huid op de disposable zich plissé-achtig, zodat in het vergrote materiaallapje de huidkernen gelijkmatig verdeeld worden. Dit zorgt ervoor dat het gehele lapje zich zonder afstotingsverschijnselen hecht en uitgroeit tot nieuwe huid. Een prachtig product waarmee vele mensenlevens worden gered!

* Zijlstra Automotive

Bij Zijlstra Automotive werden de ondernemers hartelijk verwelkomd door Ronald en Heidy. “We doen het reguliere garagewerk en doen dus meer dan alleen maar auto’s sportiever maken”, vertelde Ronald. Behalve voor reparaties, APK’s en uitlijnen van auto’s kan men er ook terecht voor aankoop en monteren van accessoires en audio-, alarm-, cruise control- en navigatieapparatuur. Problemen rond auto’s en motoren diagnosticeren en oplossen, dat is zijn specialiteit, en “goedkoper dan een dealer”.

 
Meer nieuws